Azi student, mâine antreprenor

„AZI STUDENT, MÂINE ANTREPRENOR” reprezintă un proiect lansat la Facultatea de Business și Administrarea Afacerilor în 2011 și care are drept scop dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi a creativităţii, capacităţii de a lucra în echipă. La baza concursului stă simulare joc antreprenorial ”ÎNTREPRINZĂTORUL DE FIER”. Jocul oferă posibilitatea tinerilor de a se testa în rol de antreprenor fără mari riscuri și de a stabili noi relații cu alte persoane, inclusiv practicieni.

La concurs vor participa 12-14 echipe, a câte 4-5 studenţii. Echipelor li se propune o situaţie-problemă sau o tehnologie inovatoare, pe care, timp de o oră, o dezvoltă şi o transformă într-o idee de afaceri. Participanții, pentru idea generată, vor dezvolta modelul de afaceri, unde va fi evaluată piața, clienții și modalitățile de distribuție și de promovare a produselor, partenerii cheie etc. Urmează prezentarea în Power Point a ideile de afaceri în formatul Elevator pitch (durata prezentări – 3 minute).

Ideile vor fi evaluare de un juriul din componența căruia vor face parte partenerii concursului, întreprinzători şi profesionişti avizaţi în domeniul antreprenorialului apreciază prezentările având dreptul de a interveni cu 2 întrebări pentru fiecare echipă.

Dacă inițial la concurs au participat numai studenții de la Facultatea de Business și Administrarea Afacerilor, ulterior la acesta s-au înscris și studenții de la alte facultăți ASEM, iar din 2015 acesta devenise un proiect interuniversitar, ca urmare a participării și studenților de la alte universități din țară.